EXPOSICIÓ

Eivissa, Empúries, Ensérunne: El Viatge Possible

Descripció 

Aquesta mostra, organitzada paral·lelament al MAC-Empúries, al Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, i al museu i oppidum d’Ensérune (Occitània), pretén posar de relleu el valor del comerç mediterrani a l’antiguitat, no només com a instrument de distribució de productes i mercaderies sinó, sobretot, com a canal de contacte cultural i de transmissió d’idees, coneixements i creences.

La mostra es fonamentarà en els continguts i recursos digitals desenvolupats en el marc del projecte Intermedit, subvencionat per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. L’objectiu ha estat la creació d’un espai de confluència per posar en valor la connexió mil·lenària d’aquestes tres regions mediterrànies a través del seu patrimoni arqueològic i la interrelació, mitjançant l’intercanvi i el comerç, entre fenicis, grecs i poblacions autòctones.

El projecte, impulsat per les institucions esmentades, amb la col·laboració del Laboratori d’Humanitats Digitals de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha permès desenvolupar una aplicació d’exposició virtual que inclou també els models digitals generats mitjançant l’escanejat de peces emblemàtiques dels tres museus. Els diversos recursos tecnològics incorporats en aquesta mostra compartida permetran difondre el tema central del projecte: els contactes de cultures al Mediterrani antic a través dels testimonis arqueològics d’aquests tres escenaris privilegiats: l´Ayboshim feniciopúnica (Eivissa), l’enclavament portuari grec d’Empòrion (Empúries) i l’oppidum cèltic d’Ensérune.

  • Data: Del 14 de juny al 30 de setembre
  • Lloc: Sala d’exposicions temporals del MAC-Empúries
  • Horari: De dilluns a diumenge 10h a 19,30h

Entrada gratuïta amb l’entrada al MAC-Empúries.

Links:

- Projecte Intermèdit

- Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

- Ensérunne, Oppidum et Musée Archéologique

DADES DE L'ACTIVITAT
On Sala d'exposicions temporals del MAC-Empúries
Hora 10:00:00
Durada
Preu Gratuïta amb l'entrada del MAC-Empúries