75 anys del Curs d'Arqueologia

D'ençà la seva creació l'any 1947, aquests cursos han esdevingut una escola de referència en la formació d'arqueòlegs i historiadors del món clàssic i, alhora, també un altaveu que ha donat visibilitat internacional a la recerca emporitana. La seva extraordinària continuïtat, així com també el seu prestigi i reconeixement, l'han  convertit en l'exemple a imitar tant a l'estat espanyol com també a nivell internacional.

L'estructura i organització dels cursos, que lògicament s'ha anat modelant en el transcurs dels anys, ha intentat combinar sempre la praxis de l'arqueologia, realitzant diverses excavacions a les ciutats grega i romana o també en altres treballs de laboratori dedicats al coneixement de la ceràmica i la cultura material, amb les conferències o classes teòriques impartides per molts professors convidats, de reconegut prestigi nacional i internacional.

La celebració d'aquest 75 aniversari del Cursos preveu diverses activitats que començaran, si la situació de la pandèmia ho permet, aquest mateix any 2021 i que finalitzaran l'any vinent. D'entre aquests actes en destaca la publicació d'un llibre commemoratiu, la realització de diferents taules rodones i worshops així com també la realització d'un acte central a Empúries destinat tots els participants dels Cursos, als col·lectius lligats a l'àmbit de l'arqueologia, dels museus, de les universitats, dels centres de recerca i del patrimoni en general.

Programa corresponent a l'edició de 1974, el XXVIII Curs d’Arqueologia d’Empúries/ Professors i alumnes del 62 Curs d'Arqueologia d'Empúries, de l'any 2008,en la visita realitzada al jaciment d'Òlbia (França)  

ACTIVITATS RELACIONADES 


75 anys dels Cursos d'Arqueologia en imatges

Vídeos de la història dels cursos i de l'acte de commemoració

Entra

Acte commemoratiu

Celebrem els 75 anys del curs d'Empúries el diumenge 10 d'octubre.

Entra

Curs

Curs d'Arqueologia d'Empúries 2021

75è. Curs d'Empúries: Passat, present i futur dels Cursos d’Arqueologia d’Empúries.

Entra

Workshop

Taula Rodona

Els cursos de formació en Arqueologia en conjunts monumentals i arqueològics. Balanç i perspectives de futur, en el 75 aniversari dels Cursos Internacionals d’Arqueologia d’Empúries

Entra