CURS

Curs d'arqueologia d'Empúries

Del 5 al 25 de juliol de 2020

.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries organitza la 74ª edició del Curs d’Arqueologia d’Empúries que aquest any tindrà lloc entre el diumenge 5 i el dissabte 25 de juliol de 2020.

Enguany, el Curs d’Arqueologia d’Empúries s’emmarca novament en el projecte d’intervencions arqueològiques iniciat l’any 2018 i que té per objectiu l’estudi de les àrees portuàries de l’antiga Empúries. L’objectiu dels treballs de camp previstos es centrarà en l’excavació del sector nord del nucli i, especialment, en documentar la seva connexió amb la badia natural que va servir com a port. A més de l’excavació, el projecte inclou també diversos treballs encaminats a reconstruir l’evolució paleoambiental del territori d’Empúries i poder establir la seva interrelació amb les dinàmiques del poblament.

El tema monogràfic triat per a aquesta edició és “Dinàmiques paleoambientals i de poblament en època antiga. Ciències, metodologia i tècniques aplicades a l’arqueologia”. A través de diferents sessions teòriques i dels treballs de camp, es desenvoluparan diverses temàtiques com la geomorfologia, l’arqueobotànica, l’arqueozoologia, etc. prenent com a exemple el cas emporità.
El curs s’articularà en les sessions pràctiques, que tindran lloc als matins, i les teòriques, que seran a la tarda. Les primeres inclouran les tasques d’excavació arqueològica, així com de documentació i registre de les dades de l’excavació i, paral·lelament, també es realitzaran pràctiques de classificació i d’inventari de materials en grups reduïts. Les tardes es destinaran a les sessions teòriques relacionades amb el tema del curs, així com a visites al conjunt arqueològic d’Empúries. A més, s’han programat diverses activitats complementàries, com ara sessions teòriques i pràctiques de prospecció arqueològica, o la visita a diferents jaciments i museus de la zona.

Donada la seva naturalesa especialitzada, el Curs s’adreça a estudiants universitaris de segon cicle del grau d’Arqueologia o Història, o bé a estudiants de màster, preferiblement amb experiència prèvia en excavacions arqueològiques.

  • Dates: Del 5 al 25 de juliol de 2020
  • Preu: 300 € El seu pagament dóna dret a l’allotjament i manutenció durant el curs, l’assistència a les sessions pràctiques i teòriques, i les visites previstes.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries ofereix la possibilitat de gaudir d’una beca de gratuïtat del curs. Per poder-hi accedir, els candidats que ho desitgin hauran de sol·licitar-la, per escrit, juntament amb el full d’inscripció i el CV.

NOTA: Com a conseqüència de l’actual situació d’emergència sanitària provocada pel CoVid-19, l’organització del curs es reserva el dret de modificar les dates de celebració o, si fos necessària, la seva anul·lació. També s’informa que l’enviament de la informació a les universitats ha estat endarrerit fins a mitjans del mes d’abril.

Més informació: Per a qualsevol informació addicional sobre l’organització del Curs, poseu-vos en contacte amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, a través de l’adreça de correu electrònic macempuries.cultura@gencat.cat

Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries
C/ Puig i Cadafalch, s/n. 17130 L’Escala (Alt Empordà)
Tel. 972 77 02 08 | macempuries.cultura@gencat.cat


Twitter
Facebook