Commemoració dels 75 anys del Curs d'Arqueologia d'Empúries

El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries celebrarà aquest any la 75ena edició dels Cursos d'Arqueologia d'Empúries.

D'ençà la seva creació l'any 1947, aquests cursos han esdevingut una escola de referència en la formació d'arqueòlegs i historiadors del món clàssic i, alhora, també un altaveu que ha donat visibilitat internacional a la recerca emporitana. La seva extraordinària continuïtat, així com també el seu prestigi i reconeixement, l'han  convertit en l'exemple a imitar tant a l'estat espanyol com també a nivell internacional.

L'estructura i organització dels cursos, que lògicament s'ha anat modelant en el transcurs dels anys, ha intentat combinar sempre la praxis de l'arqueologia, realitzant diverses excavacions a les ciutats grega i romana o també en altres treballs de laboratori dedicats al coneixement de la ceràmica i la cultura material, amb les conferències o classes teòriques impartides per molts professors convidats, de reconegut prestigi nacional i internacional.

La celebració d'aquest 75 aniversari del Cursos preveu diverses activitats que començaran, si la situació de la pandèmia ho permet, aquest mateix any 2021 i que finalitzaran l'any vinent. D'entre aquests actes en destaca la publicació d'un llibre commemoratiu, la realització de diferents taules rodones i worshops així com també la realització d'un acte central a Empúries destinat tots els participants dels Cursos, als col·lectius lligats a l'àmbit de l'arqueologia, dels museus, de les universitats, dels centres de recerca i del patrimoni en general.

*Programa corresponent a l'edició de 1974, el XXVIII Curs d’Arqueologia d’Empúries.

             

                                                                       

*Professors i alumnes del 62 Curs d'Arqueologia d'Empúries, de l'any 2008,en la visita realitzada al jaciment d'Òlbia (França)  


Twitter
Facebook