Acte commemoratiu

Diumenge 10 d'octubre

D’ençà la seva creació, l’any 1947, els Cursos Internacionals d’Arqueologia d’Empúries han estat un referent per a la formació de diverses generacions d’estudiants d’arqueologia. L’any 2021 s’ha celebrat la seva 75a edició conservant l’esperit inicial de ser un lloc d’intercanvi de coneixement, d’avenç de la recerca emporitana i un laboratori metodològic.

Al llarg d’aquests anys han passat pel curs centenars de joves arqueòlegs i arqueòlogues, i també professors, procedents d’arreu de Catalunya, de la resta de l’estat i també estrangers.  Amb tots ells, i també amb les institucions que han impulsat aquesta iniciativa, volem celebrar aquests 75 anys d’història. Per aquest motiu, el Museu d’Arqueologia de Catalunya ha organitzat una jornada de commemoració, que tindrà lloc el proper diumenge 10 d’octubre en el conjunt arqueològic d’Empúries, a partir de les 17 h.

Programa:

  • A partir de les 10,30 h, i durant tot el matí – Benvinguda dels participants i recollida d’acreditacions.
  • 11,30 h. Visites guiades al jaciment d’Empúries per als participants del Curs per a explicar les novetats de la recerca arqueològica dels darrers anys.
  • 17h. Inici de l’acte de commemoració dels 75 anys dels Cursos d’Arqueologia d’Empúries.           

          - 17h. Fotografia dels assistents a l’acte i signatura al llibre commemoratiu dels 75è aniversari.
             Lloc: Muralla de la Ciutat Grega  

          - 18h. Acte institucional de commemoració amb glosa dels cursos, a càrrec de Josep Maria Nolla i Brufau, i els parlaments dels representants de les institucions. L’acte comptarà amb l’acompanyament musical de  Carles Coll Bardes (violoncel), Carles Coll Costa (piano) i Maria Rosa Oliveras (rapsoda), i la projecció d’un vídeo realitzat a partir de moltes de les imatges de la història dels cursos. 

            Lloc: Àgora de a la ciutat grega

  •  19,30 h. Sopar de commemoració. Lloc: Plaça del Centre de Recepció de Visitants

 

En tots aquests anys moltes han estat les persones vinculades als cursos (alumnes, professors, col·laboradores...) aquest acte és per a totes elles. Per això, i per tal de poder-nos reunir en aquest acte, us preguem que en feu la màxima difusió ja que volem que es converteixi en una gran celebració. 

Inscripcions 

Finalitzat el període d'inscripció. 

Per a qualsevol dubte, podeu dirigir-vos a l’adreça de correu electrònic: 75cursosempuries@gmail.com


Twitter
Facebook