WORKSHOP

Taula Rodona

18 de juny de 2021

Els cursos de formació en Arqueologia en conjunts monumentals i arqueològics. Balanç i perspectives de futur, en el 75 aniversari dels Cursos Internacionals d’Arqueologia d’Empúries

La formació en arqueologia és, sens dubte, un equilibri entre la teoria i la praxis. Des dels seus inicis, el Curs d’Arqueologia d’Empúries va néixer en simbiosi amb la formació universitària, convertint-se en referent a nivell internacional. Al llarg dels anys, s’ha mantingut aquesta voluntat de combinar les classes teòriques i les pràctiques; i s’han establert importants sinèrgies entre les universitats, els centres de recerca i el conjunt monumental d’Empúries, a través de les diverses institucions que l’han gestionat.

Durant aquesta jornada es vol reflexionar sobre la importància que ha tingut aquesta, i d’altres experiències de formació arqueològica, fora de l’àmbit universitari vinculades a jaciments i conjunts monumentals per a la formació dels arqueòlegs i arqueòlogues del nostre país.

Aquesta reunió científica serà el tret de sortida d’una sèrie d’actes commemoratius dels 75 anys dels Cursos d’Arqueologia d’Empúries.


Twitter
Facebook