CURS

Curs d'arqueologia d'Empúries

Del 7 al 27 de juliol de 2019

.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries organitza la 73ª edició del Curs d’Arqueologia d’Empúries que aquest any tindrà lloc entre el diumenge 7 i el dissabte 27 de juliol de 2019.

Enguany, el Curs d’Arqueologia d’Empúries s’emmarca novament en el projecte d’intervencions arqueològiques iniciat l’any 2018 a la ciutat grega d’Empòrion. L’objectiu dels treballs de camp previstos es centrarà en l’excavació del sector nord del nucli i, especialment, en documentar la seva connexió amb la badia natural que va servir com a port. Les intervencions prèvies efectuades en aquest barri portuari de la ciutat permeteren recuperar una complexa seqüència estratigràfica que il·lustra tota l’evolució del nucli grec així com també altres evidències que demostren l’existència d’un santuari o lloc de culte a tocar el port, seguint altres exemples de ciutats o nuclis colonials grecs.

El tema monogràfic triat per a aquesta edició és “Ports, navegació i comerç en època antiga”. A través de diferents sessions teòriques i dels treballs de camp, es tractarà sobre les dinàmiques comercials en època antiga, i especialment en el món grec, les rutes de navegació i l’evolució i dinamització de les ciutats portuàries, prenent com a exemple el cas del nucli emporità.

El curs s’articularà en les sessions pràctiques, que tindran lloc als matins, i les teòriques, que seran a la tarda. Les primeres inclouran les tasques d’excavació arqueològica, així com de documentació i registre de les dades de l’excavació i, paral·lelament, també es realitzaran pràctiques de classificació i d’inventari de materials en grups reduïts. Les tardes es destinaran a les sessions teòriques relacionades amb el tema del curs, així com a visites al conjunt arqueològic d’Empúries. A més, s’han programat diverses activitats complementàries, com ara sessions teòriques i pràctiques de prospecció arqueològica, o la visita a diferents jaciments i museus de la zona. Aquest any es preveu la visita als poblat ibèric d’Ullastret, a la Ciutadella de Roses i a diversos museus de la ciutat de Barcelona.

Donada la seva naturalesa especialitzada, el Curs s’adreça a estudiants universitaris de segon cicle del grau d’Arqueologia o Història, o bé a estudiants de màster, preferiblement amb experiència prèvia en excavacions arqueològiques.

Dates: Del 7 al 27 de juliol de 2019. Inscripcions tancades. 
Preu: 300 € El seu pagament dóna dret a l’allotjament i manutenció durant el curs, l’assistència a les sessions pràctiques i teòriques, i les visites previstes.
El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries ofereix la possibilitat de gaudir d’una beca de gratuïtat del curs. Per poder-hi accedir, els candidats que ho desitgin hauran de sol·licitar-la, per escrit, juntament amb el full d’inscripció i el CV.

Més informació:
Per a qualsevol informació addicional sobre l’organització del Curs, poseu-vos en contacte amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, a través del telèfon 972.77.02.08 o amb l’adreça de correu electrònic macempuries.cultura@gencat.cat

Descarrega el programa del curs: 

.

Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries
C/ Puig i Cadafalch, s/n. 17130 L’Escala (Alt Empordà)
Tel. 972 77 02 08 | macempuries.cultura@gencat.cat


Twitter
Facebook