Aprèn

El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries ofereix als grups escolars la possibilitat de gaudir i descobrir aquest jaciment únic a partir d'una àmplia varietat d'activitats educatives. L'oferta didàctica d'Empúries té dues tipologies d'activitats: les visites comentades, que es realitzen a l'aire lliure, en contacte directe amb els vestigis arqueològics de les ciutats grega i romana; els tallers didàctics, pensats per complementar l'aprenentatge i la dinàmica de les visites, que es desenvolupen a les aules didàctiques. El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries treballa per oferir als centres educatius metodologies i dinàmiques educatives fonamentades en l'experimentació, que converteixin la visita al jaciment en una vivència emocionant i enriquidora. 

*Degut a la situació excepcional provocada pel COVID-19, l'oferta del Servei Educatiu s'ha adequat per a oferir només aquelles activitats que es poden desenvolupar d’acord a les mesures i protocols de prevenció indicats per les autoritats competents, amb la voluntat de garantir la seguretat i la higiene dels espais i dinàmiques d’aprenentatge (consulteu la disponibilitat). A banda de les activitats que es realitzen al jaciment, el MAC-Empúries ofereix la possibilitat de realitzar activitats també als centres educatius, amb l’objectiu que els alumnes puguin aprendre i gaudir de la màgia d’Empúries sense necessitat de sortir de l’aula.

Concertació d'activitats educatives

L'entrada al jaciment és gratuïta per als grups escolars. Tant per entrar al jaciment com per realitzar alguna de les activitats educatives, cal fer prèviament una reserva. El Servei d'informació i reserves assessora els responsables de grups escolars per a adequar les activitats educatives als requisits i característiques de cada grup en particular, gestiona la reserva de la visita i el pagament de les activitats. 

Recomanem als responsables dels centres educatius reservar la visita i les activitats educatives amb antelació, donat que hi ha mesos de gran afluència de grups al jaciment. Amb vista a una millor organització, s'agrairà a tots els grups que hagin contractat activitats que siguin puntuals. 

Informació i reserves

Servei educatiu del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries

Qualsevol dubte i aclariment podeu contactar amb el nostre departament educatiu.


Recursos virtuals per a les escoles

Recursos de suport als docents

Entra

Activitats didàctiques

Consulteu aquí l'oferta educativa que us ofereix el MAC-Empúries

Entra

Activitats segons el nivell educatiu

Consulteu aquí les activitats educatives classificades segons el nivell educatiu.

Entra

Materials i recursos educatius

El MAC-Empúries us ofereix materials i recursos educatius per a preparar la visita al jaciment arqueològic i treballar a l’aula.

Entra

Programes d'ajuts per centres educatius

Programes d'ajuts als centres educatius per facilitar a infants i joves l'accés al patrimoni cultural i arqueològic.

Entra