Proposta educativa curs 2021-2022

“L’ARQUEOLOGIA ENS ENSENYA, ENS INSPIRA I ENS EMOCIONA”

La situació de la pandèmia ha suposat i està suposant un replantejament tant per als museus com per a les escoles. El conjunt arqueològic d'Empúries, juntament amb les altres seus del MAC,  hem estat treballant per tal de donar suport al món educatiu en un moment com aquest. Per això hem dissenyat i adaptat la nostra  oferta educativa amb l'objectiu de donar resposta a diferents escenaris que puguin sorgir al llarg del proper curs escolar,  segons les necessitats de cada escola o institut, 

Per aquesta raó, us oferim tres modalitats d'activitats: 

Activitats presencials en línia

Les circumstàncies actuals a causa de la pandèmia ens ha fet repensar noves vies per fer arribar a l'alumnat el nostre patrimoni, sempre garantint seguretat i el màxim de rigor per a la realització de les activitats. Per aquest motiu, us oferim aquestes activitats que anomenem presencials en línia, per la seva doble vessant: presencials perquè l'educador es troba presencialment en el museu, podent usar tots els recursos tal com ho faria en un taller clàssic, però alhora en línia perquè interactua amb l'alumnat a través d'una plataforma de videoconferència.  

Pels tallers, l'alumnat rebrà els kits de material necessari per poder realitzar l'activitat,  i l'escola només cal que compti amb una pantalla i un projector.

Activitats presencials al jaciment

Hem seleccionat els tallers i  les visites didàctiques presencials que us hem anat oferint al llarg d'aquests cursos passats i dels que podem garantir les mesures higièniques i de seguretat imprescindibles en aquests moments. El jaciment es troba a l'aire lliure i per tant hi ha prou espai i distància de seguretat. Els tallers que hem seleccionat tidran packs de materials individualitzats i higienitzats per cada alumne. 

        Tallers didàctics: 

        Visites didàctiques: 

Activitats a l'aula

En aquesta activitat ens aproparem a la història i els secrets d’Empúries sense sortir de l’aula, ja que una de les nostres educadores/rs us portarà Empúries a la vostra classe. Amb el suport de recursos audiovisuals i material, juntament amb  l'educador/a emprendrem un viatge en el temps, per a descobrir com es vivia en aquestes antigues ciutats fa més de dos mil anys. Truqueu-nos i ens adaptem a les vostres necessitats i mesures de seguretat.

Informació o reserves

  • Per a obtenir  més informació de tot el que us podem oferir podeu consultar l'apartat Aprèn
  • Per a informació i reserves: reservesempuries@gencat.cat o al  al 972 775976

Descarregueu-vos el fulletó del servei educatiu:

També la versió en francès: