ACTIVITAT DE LLEURE

Activitats per famílies

.

Des d'Empúries us volem fer algunes propostes creatives que combinen diversió i aprenentatge, vinculades a la mitologia i en general a la cultura grega i romana. Us poposem explicar i llegir contes, fer manualitats i en general fer nous descobriments. esperem que en gaudiu en família!

Asclepi, una gran història

La mitologia grega i romana està plena d'històries fascinants amb herois valents, criatures màgiques, i déus i deesses amb superpoders. Us convidem a descobrir la història (o mite) del déu Asclepi, el déu grec de la medicina, potser és una mica truculenta però els antics grecs eren així, què hi farem...

Si en teniu ganes un proposem també una petita manualitat: un retallable que podreu imprimir, pintar, retallar i intentar enganxar amb volum!! Si teniu per casa unes cartolines més gruixudes que el paper normal genial, si no també es pot fer amb folis normals i corrents.

Materials

Asclepi3D.pdf 695,55 kB

Si voleu saber més coses de la imatge del déu Asclepi d'Empúries també podeu explorar les col.leccions d'Empúries en 3D

..........

La llegenda de Pegàs, el cavall alat

Sabíeu que la ciutat grega d’Emporion va ser la primera ciutat de la Península Ibèrica que va crear moneda pròpia? A Empúries els grecs van introduir l’ús de les monedes, eren de plata i en deien dracmes. En una de les cares es representa justament Pegàs, el cavall mitològic alat, amb la llegenda grega EMPORITON, que vol dir: “dels emporitans”.

No diríeu mai qui va ser la mare de Pegàs, ho voleu descobrir? Doncs us deixem la seva història i aventures! Us proposem també un parell de tallers per fer a casa, us podeu fer la màscara de l'heroi Bel.lerofont o bé podeu reproduir de manera molt senzilla el propi Pegàs. Us animeu?

Materials

Etiqueteu-nos a @macempuries, ens encantarà veure les vostres creacions!!

..........

Animals Mitològics i com crear-los!

La mitologia grega i romana està plena d'herois, déus i deesses, però no podem oblidar que es van enfrontar a nombrosos animals i éssers fantàstics, la majoria terribles i perillosos. Bona part d'ells son una barreja de diferents animals: la Quimera una barreja de lleó, cabra i serp; les Harpies que eren bruixes amb ales i potes de voltor i a més feien molta pudor, o la terrible Escil.la una mena de serp marina amb molts caps de serp i de llop que es menjava els mariners. A més, aquests animals tenien superpoders ja que alguns podien volar, altres es regeneraven després de ser ferits o fins i tot alguns escopien foc, o convertien a la gent en pedra.

Us proposem un taller creatiu que alguns de vosaltres ja heu fet a Empúries, i ara també el podreu fer a casa. Voleu crear el vostre animal fantàstic i mitològic? Pot ser bo, o dolent, pot ser una barreja de diversos animals, pot tenir urpes, ales, banyes o escates verinoses. A més us podeu inventar els seus poders, on viu i sobretot com es diu!! Som-hi!

Materials

Etiqueteu-nos a @macempuries, ens encantarà veure les vostres creacions!!

..........

Quadern d'activitats: L'aventura continua

La Xarxa de Museus de Girona que agrupa bona part de museus d'aquestes terres, ha creat un llibret d'activitats pensat per les famílies i els més menuts amb una àmplia selecció de jocs, passatemps i reptes diversos inspirats en els museus i les seves col.leccions. Amb les activitats del llibret veureu tot el que es pot aprendre i descobrir visitant els museus de les comarques de Girona. Gaudiu-ne!

Material

..........

DADES DE L'ACTIVITAT
On Per fer a casa
Hora 21:12:45
Durada
Preu Gratuit