Tallers didàctics

Els tallers didàctics han estat dissenyats per a complementar els coneixements i l'experiència de les visites comentades, tot aprofundint de forma lúdica en aspectes concrets del món antic. A partir de metodologies que potencien l'experimentació i la pràctica activa, les dinàmiques de treball dels tallers s'adeqüen al nivell educatiu dels grups escolars.

Dins l'oferta educativa de tallers didàctics trobareu diferents propostes, relacionades amb àmbits i temàtiques diverses del món clàssic. Alguns dels tallers proposen dinàmiques de tipus manipulatiu per treballar de forma vivencial els continguts, mentre que altres parteixen del joc com a dinàmica per a la descoberta i la participació.

A continuació us oferim informació sobre els diferents tallers didàctics de la nostra oferta educativa.


Tallers

Opus musivum. Taller de mosaics

Taller didàctic orientat a la descoberta de la tècnica musivaria, un art decoratiu molt extès en el món clàssic i present a Empúries, en el que ens inspirarem per a elaborar el nostre propi mosaic.

Entra

Tallers

Arqueòlegs: a la recerca del passat

En aquest taller ens convertim en autèntics arqueòlegs per a descobrir les eines, tècniques de treball i els secrets d'aquesta disciplina científica, així com la seva importància en l'estudi del passat i de la nostra història.

Entra

Joc

Ludi Puerorum. Taller de jocs romans

Taller de descoberta del món dels jocs romans, en el que coneixerem la importància que el fet de jugar tenia en la societat antiga i el ric i variat univers lúdic romà, tot posant en pràctica alguns d'aquests jocs d'herència clàssica.

Entra

Gimcana

Gimcana pels racons d'Empúries

En aquesta activitat aprofundirem en el coneixement d’una de les ciutats a través d’un joc de descoberta, en el que tot recorrent diferents espais del jaciment, ens endinsarem en diversos àmbits de la vida quotidiana a l’antiguitat.

Entra