EN LÍNIA

L'alimentació a l'època romana

Us expliquem quins productes es consumien i les diferències en la dieta de les diverses classes socials a l’antiga Roma. També us parlem dels estris que s’utilitzaven per emmagatzemar els aliments, per cuinar, veure i menjar,  amb algunes imatges i exemples d’Empúries; així com els  àpats que es feien durant el dia, on es poden apreciar de nou les diferencies entre les diverses classes socials. També es reprodueix i s’explica una escena de convivium, els sopars festius que feien els patricis romans.

El contigut del vídeo pot servir per comprendre un aspecte quotidià de l’antiguitat  però molt vinculat al món actual i a la nostra cultura,  ja que actualment també compartim molts costums culinaris heretats d’època romana. Alhora pot servir per comprendre i analitzar  les diferències de classe,  en una societat molt jerarquitzada com la romana, així com la seva riquesa i pluriculturalitat.

Adreçat a ESO I

Crèdits: 

  • Realització: Dani Sierra
  • Guió: Empordà Caterva
  • Narradora: Sther Espigulé 
  • Actors: Emma Reixach, Jan Reixach, Jana Vila, Jaume Prat, Marta Vázquez i Sylvana Cerdà, 
  • Coordinació: MAC-Empúries 

Amb el suport de:


L'alimentació a l'època romana

L'alimentació a l'època romana


Twitter
Facebook