Maig 2018. Excavacions al moll grec

23 de maig de 2018

Des del passat 7 de maig, EL Departament de Cultura està duent a terme a la Platja del Moll Grec de l’Escala (Alt Empordà) una intervenció arqueològica preventiva  per a la documentació i salvaguarda de les restes arqueològiques aparegudes després de les fortes llevantades del mes de març.

 La Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, va decidir engegar una campanya de rescat per tal de documentar unes restes arqueològiques de gran interès ja que es tracta d’estructures d’habitació que situarien els límits de la ciutat grega del segle VI aC.

 Durant aquestes setmanes s’ha pogut documentar diversos espais d’habitació. Aquestes cases s’organitzaven en diverses illes al voltant de uns eixos de carrers en sentit est-oest. S’hi ha pogut documentar, l’existència de llars de foc central, així com també d’un petit pou. Els nivells arqueològics documentats fins al moment permeten datar aquestes estructures en el darrer quart del segle VI aC, fet que evidencia que la ciutat grega (Neàpolis) arribaria fins a aquest punt arran de costa. Aquests treballs permetran aprofundir en el coneixement del paleopaisatge d’Empúries en època grega i en la relació de la ciutat amb el litoral marítim.

Les excavacions estan dirigides per Anna Maria Puig, arqueòloga col·laboradora del MAC Empúries, i finançades per la Direcció General del Patrimoni Cultural Es preveu la finalització de les tasques d’excavació a finals de maig i la posterior cobertura de les restes arqueològiques per tal de deixar la platja com abans de la intervenció arqueològica. 

Podeu veure el reportatge al TN Comarques de TV3 del dia 23 de maig del 2018 en el següent link


Twitter
Facebook