Abril 2019. Presentació d'un plafó de la Càtedra del Vi i de l'Oli de l'Empordà

Dissabte 13 d'abril

La Càtedra del Vi i de l’Oli de l’Empordà i el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries presentaran el  plafó "Ets a l'Empordà, país de vins". Aquest espai, situat en una zona propera a l'entrada de la ciutat grega d'Empòrion, preten emfatitzar els vincles històrics de l'activitat vitivinícola i d'elaboració d'oli que es produeixen a la regió des de l'antiguitat. 

La Càtedra vinculada a la Universitat de Girona i amb seu a la ciutat de Figueres, té com a objectius la promoció de l’estudi, la recerca, el coneixement, l’adequada transferència tecnològica i la millora dels vins i olis de l’Empordà i de tots els processos que intervenen en la seva elaboració, criança i consum, la seva difusió i projecció tant en àmbits tècnics com professionals, tenint especial cura en els aspectes culturals que intervenen al seu entorn. 

L’acte tindrà lloc el dissabte 13 d’abril a les 12h del migdia,  i comptarà amb la visita comentada al recinte arqueològic, amb el fil conductor “El vi a l’Antiguitat”, a càrrec de l'arqueòleg i conservador del museu, el Dr. Joaquim Tremoleda.

En finalitzar l'acte es servirà una copa de vi, cortesia del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà.

Es tracta d'un acte protocol·lari amb aforament molt limitat, però en cas que estigueu interessats en assistir a la visita guiada cal que ens envieu un correu sol·licitant plaça a l'adreça macempuries.cultura@gencat.cat

.


Twitter
Facebook