WORKSHOP

2023. VI Workshop Empúries

12,13 i 14 de maig

Introducció

El maig de 2014 es va realitzar el workshop l AM “International Augmented Med” a Empúries, impulsat per organitzacions que intercanvien experiències i assistència tècnica en la promoció de serveis innovadors dins del sector del turisme.

Fruit d’aquell aprenentatge transversal entre arquitectes, arqueòlegs i informàtics, i dels bons resultats obtinguts, es va signar un conveni marc entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya i la UPC per establir una col·laboració en programes i projectes orientats a la formació acadèmica, la recerca, la difusió i la gestió en els àmbits d’arqueologia i patrimoni arquitectònic. Dins d’aquest marc de col·laboració, i des del 2016, s’han organitzat cinc edicions més per tal de aprofundir i conèixer noves metodologies de difusió del patrimoni d’Empúries per mitjà de noves tecnologies.

Workshop 2023: Finalitat acadèmica

El workshop permet als participants combinar diferents disciplines per poder comunicar de forma experimental una única idea de projecte. La proposta d'enguany es basa en la creació de petites càpsules d’animacions que es visualitzaran en format video mapping i que explicaran tradicions, costums, curiositats o històries de la cultura grecoromana. També es preveu incorporar la possibilitat de digitalitzar objectes 3D mitjançant tècniques de fotogrametria, per incorporar a les animacions.

Durant la fase prèvia, els estudiants de les dues escoles haurien de definir el concepte, la narrativa, i la distribució dels equips de treball. Es proposa que els equips es divideixin per tècniques: guionatge, animació, àudio, programació mapping i fotogrametria. Per tal de poder conceptualitzar, desenvolupar i finalitzar el projecte en un curt termini de temps. Els professors implicats, per la seva banda, analitzaran les possibilitats que les restes arqueològiques i el museu d’Empúries ofereixen en quant a superfícies on projectar les peces de videomapping, així com les necessitats tècniques i les característiques dels equipaments disponibles. D’aquesta manera podran preveure, establir i comunicar als estudiants les limitacions tècniques i logístiques a tenir en compte en la fase de conceptualització, prèvia a la celebració del workshop. Això permetrà partir d’idees que a priori puguin ser viables.

El continguts del workshop es recolzen en les noves tecnologies com la generació i representació de models 3D interactius, imatges i vídeos panoràmics 360º, la seva visualització per ordinadors, tauletes, ulleres 3D per realitat virtual i dispositius mòbils per realitat augmentada. Es provaran diferents tecnologies relacionades amb el patrimoni des del punt de vista arquitectònic i dirigides pels professors. Es recolliran dades in situ, s’explicarà programari per la seva generació, i donat que el workshop es desenvolupa en el mateix recinte del museu, ha de permetre verificar els resultats a la seva finalització.

En aquesta edició hi participaran alumnes del CITM (Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia) i alumnes d’Arquitectura (UPC, La Salle) amb l’objectiu de potenciar les sinèrgies del treball en equip.

En acabar el workshop s’emetrà el corresponent certificat d’assistència, com a justificació de la seva participació.

Programa

Sessions introductòries:

  • 19 d’abril, a les 13,30h. - Classe magistral de Prof. Dr. Donato Maniello (en línia, Meet)
  • 3 de maig, a les 13,30 h. - Classe magistral de Prof. Miquel Bigas. CITM (en línia, Meet)

Workshop:

  • Dates: 12, 13 i 14 de maig
  • LLoc: Instal·lacions del Museu d’Arqueologia de Catalunya - Empúries

Participants

El Workshop s'adreça a: 

  • Estudiants d'arquitectura de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona-UPC
  • Estudiants d’arquitectura de l’Escola d’Arquitectura La Salle-URL
  • Estudiants de Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia

Inscripcions

Els/les estudiants interessats/des han d’enviar un missatge a isidro.navarro@upc.edu

____________________________________________________________________

Organitzadors: 

 

 


Twitter
Facebook