Exposició fotogràfica. Fins diumenge 16 de febrer de 2014
Tot i les limitacions de les càmeres d’aquell moment, les fotografies de Josep Esquirol presenten una gran qualitat i esdevenen, sobretot, un excepcional document gràfic que complementa els diaris arqueològics escrits per Emili Gandia pel que fa al coneixement de la història de les excavacions.
En aquesta exposició es podran veure algunes imatges inèdites de Josep Esquirol i la seva visió de l’arqueologia d’Empúries, així com objectes personals i també arqueològics que va fotografiar.
Organitza: Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries i Museu de l'Anxova i de la Sal. Amb la col·laboració de: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Diputació de Barcelona i Diputació de Girona.
L'any 1915, amb l'edificació de les primeres instal·lacions estables, marca l'inici d'un decenni important en la història del conjunt arqueològic emporità. En aquesta postal antiga s'observa, més enllà de les restes de la ciutat grega, el primer edifici del Museu.
Fotografia: Josep Esquirol. Arxiu Municipal de l'Escala.
El 26 d'agost de 1908, els membres de la Junta de Museus, encarregada dels inicis dels treballs arqueològics a Empúries, visiten les excavacions.
Fotografia: Josep Esquirol. Arxiu Municipal de l'Escala.
Sobre el basament esglaonat amb doble ara, Emili Gandia dirigint els treballs d'excavació a la terrassa superior dels santuaris de la Neàpolis.
Fotografia: Josep Esquirol. Arxiu Municipal de l'Escala.
Emili Gandia, aleshores conservador del Museu d'Art Decoratiu i Arqueològic de l'Ajuntament de Barcelona, davant del parament de la muralla sud de la Neàpolis, exhumat en la primera campanya de les excavacions al 1908.
Fotografia: Josep Esquirol. Arxiu Municipal de l'Escala.