El meravellós desembarcament dels grecs a Empúries

Del 8 de novembre del 2015 al 28 de febrer del 2016

El Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries acull una mostra col·lectiva de 14 artistes que s’inspiren en l’obra de Manuel Brunet “El meravellós desembarcament dels grecs a Empúries”.
 A les primeres línies del pròleg podem llegir en paraules del seu autor: “Aquest llibre no és més que un pretext per parlar de l’Empordà.” I això mateix és el que han volgut fer un grup d’artistes creant una sèrie d’obres inspirades en el relat de Manuel Brunet, però que alhora fos també un pretext per a recordar al seu autor, i revitalitzar la  seva obra i la seva dedicació al món periodístic i literari i que va llegar una gran obra molt valuosa per a l'estudi de la cultura catalana de la primera meitat del segle XX.

Els artistes que hi prenen part són Anna Nualart, Antolín Avenzuela, Fonsu Mateu, Guillem Terribas, Jordi Gispert, Jordi Gispert Saget, Jordi Miquel Riera, Jordi Renart, Josep Mª Oliveras, Josep Perpinyà, Lluís Bosch Martí,  Miquel Ruiz, Miquel Simón i  Montserrat Guanter. La mostra ha tingut un caràcter itinerant, impulsada pels Cellers Espelt, es va presentar per primer cop  a l’Espai d’Art de Vilajuïga el juny del 2014 i el desembre del mateix any es va poder veure a la  capella del convent de Santa Clara, de Castelló d’Empúries, també amb motiu de la presentació de la reedició de la novel·la de Brunet per part de la Diputació de Girona.

Així doncs, inspirats per alguns dels temes narrats al llibre per Brunet (Vic 1889 -Figueres 1956)  un total de catorze artistes de diferents disciplines han conformat una exposició col·lectiva i multidisciplinar, on es barregen pintura i fotografia per retre homenatge a l’autor i a la seva obra. La majoria no són empordanesos però si que estan estretament lligats o vinculats a la comarca, especialment al grup artístic de Garriguella, i coneixedors de l’obra i la figura de Brunet i de la seva novel·la.

Lloc: Vestíbul de la sala d'exposicions temporals

Entrada lliure (amb l'entrada al MAC-Empúries

Més informació al correu macempuries.cultura@gencat.cat


Veure en el mapa

ADREÇA

MAC Empúries
Puig i Cadafalch s/n
17130 L'Escala
T. 972 77 02 08

Telèfon de reserves: 972 77 59 76
Horari de reserves: 9h a 16h (dl-dv)

HORARIS

De l’1 d’octubre al 15 de novembre (dl.-dg.)

de 10h a 18h

Del 16 de novembre al 15 de febrer (dm.-dg.)

de 10h a 17h

Del 16 de febrer al 31 de maig (dl.-dg.)

de 10h a 18h

De l’1 de juny al 30 de setembre (dl.-dg.)

de 10h a 20h

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 972 77 02 08
E-MAIL: macempuries.cultura@gencat.cat
Twitter
Facebook