EXPOSICIONS

Antiqua pavimenta. Mosaics i paviments d'Empúries

...

Al llarg de més de 100 anys d’excavacions arqueològiques a Empúries s’ha anat exhumant un important conjunt de paviments i mosaics que cronològicament podem situar entre el segles II aC i II dC.El conjunt esdevé un dels més importants coneguts a la Península Ibèrica pel seu nombre excepcional, aproximadament uns 150, per la seva diversitat tipològica, tècnica i decorativa i pel seu estat de conservació. Alhora, els paviments es troben in situ i esdevenen un document excepcional per reconstruir la història constructiva i la funcionalitat de les estances on es troben ubicats.

El paviments es troben a l’aire lliure exposats als agents climàtics, fet que va motivar des dels inicis, treballs de conservació i restauració. Actualment s’està desenvolupant un projecte conservatiu que té com a prioritat l’estudi dels causes de degradació i patologies, així com l’abast de les restauracions antigues, alhora que s’han establert estratègies de treball a curt i llarg termini.

Ara que el conjunt de mosaics d'Empúries estan coberts per tal de protegir-los del fred, i per tant no son visibles, la visita a l'exposició és un bon complement per conèixer aquest ric patrimoni.

  • Lloc: Sala d’exposicions temporals del MAC-Empúries
  • Horari de l’exposició: De dimarts a diumenge 10h a 16,45h
  • Dates: A partir del 6 de desembre del 2019
  • Entrada gratuïta amb l’entrada al MAC-Empúries

Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries
C/ Puig i Cadafalch, s/n -17130 L’Escala - Tel. 972 77 02 08 - macempuries.cultura@gencat.cat


Twitter
Facebook