VISITES TEATRALITZADES

Les nits de Bacus

17 i 18 d'agost i 10 de setembre

.

Itinerari dramatitzat que s’inicia a l’exposició temporal dedicada al déu del vi que ens portarà per diversos indrets del jaciment d’Empúries per descobrir el cicle mitològic i el culte a Bacus, les seves tradicions vinculades al vi, al teatre i a la disbauxa. El déu solia anar acompanyat d’un nombrós seguici, format per un grup heterogeni de personatges com ara mènades, bacants i faunes. Formaven una processó festiva i desenfrenada, on la música i la dansa tenien un paper protagonista. El déu i el vi inspiraven al grup un estat d’excitació gairebé dement que s’expressava amb danses extàtiques al so de la música.

A les festes anomenades bacanals, que eren per a iniciats i se celebraven de nit i en secret, s’imitava el seguici de Bacus. Es van introduir a Roma entorn del 200 aC i hi participaven les classes populars. Amb el temps van anar penetrant a les classes altes fins que el 186 aC van ser prohibides i després reglamentades, perquè s’estaven convertint en una amenaça per a l’ordre social.

S’oferirà una copa de vi durant l’itinerari.

  • Data: 17 i 18 d'agost a les 20h, 10 de setembre a les 19,30h 
  • Preu: 12€
  • Punt de trobada: davant les muralles de la ciutat grega

Activitat recomanada als majors de 18 anys. Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia.

Per a més informació i reserves:

Al telèfon 972 77 59 76 ( horari de 10h a 20h) o al correu  reservesempuries@gencat.cat

Us agrairem que especifiqueu en el correu electrònic de reserva si veniu amb menors de 8 anys, i que ens deixeu un telèfon de contacte per avisar-vos de possibles canvis o incidències. 

 

DADES DE L'ACTIVITAT
On Davant les muralles de la ciutat crega, exposició temporal, jardins
Hora 20:00:00
Durada 1,45h
Preu 12€