JORNADES EUROPEES PATRIMONI

Jornades Europees de Patrimoni 2019

Diumenge 13 d'octubre

.

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) són la festa del patrimoni que es celebra arreu d'Europa. Molts municipis i entitats d’arreu de Catalunya organitzen activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions... Empúries s'hi suma un any més amb les propostes següents: 

Empúries, orígens

Empúries és un jaciment emblemàtic, apareix a tots els llibres d'història com a punt de partida o porta d’entrada de la romanització de la península ibèrica, però a nivell arqueològic poc es sabia d'aquests primers moments que comprenen des de l'arribada de les tropes romanes fins a l'establiment de la ciutat d'Emporiae.
Les darreres recerques arqueològiques a diversos indrets del jaciment han aportat informació inèdita sobre aquests moments primigenis. En aquesta visita, de la mà d'un arqueòleg d'Empúries, retrocedirem als orígens de la ciutat romana per descobrir com s'articulava la ciutat, qui eren els seus habitants, i quin pes específic van tenir els habitants indígenes en el naixement de l'antiga Emporiae.

 

Diumenge 13 d’octubre
Hora: 11,30h del matí
Preu: gratuït
Idioma: català.
Sortida de la visita: Punt de trobada davant les muralles de la ciutat grega

Jornada de Portes obertes al MAC-Empúries

El diumenge 13 d’octubre amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni 2019
Horari: de 10h a 18h

Més informació al correu macempuries.cultura@gencat.cat

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya- Empúries
Hora 11:30:00
Durada 1,30 aprox.
Preu Gratuit