XXIII Triumvirat Mediterrani | Museu d'Arqueologia de Catalunya
TRIUMVIRAT MEDITERRANI

XXIII Triumvirat Mediterrani

Dissabte 5 de maig

Dissabte 5 de maig 

La fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani us permetrà reviure el passat a través de diverses activitats que ens acostaran a la vida a l'antiguitat: a Empúries el dissabte 5 de maig trobareu visites guiades, tallers didàctics i infantils, parades d'antics oficis romans i activitats de reconstrucció històrica.

Durant tot el dia hi haurà portes obertes al jaciment i a l'audiovisual i 3D del criptopòrtic de la Domus dels mosaics. Totes les activitats són gratuïtes.

Programa d'activitats 2018 al MAC-Empúries

Patronus et servus
A les 12:30h i a les 16:30h
Fòrum de la ciutat romana d’Empúries
A càrrec del grup de reconstrucció històrica Arqueoescena

Saturní és un dels duumvirs d'Emporiae, on és ben conegut per tothom. Vol celebrar un banquet fastuós a la seva domus amb el bo i millor de la ciutat per fer ostentació de les seves riqueses i prosperar en la seva carrera. Per això ha enviat el seu esclau Zòsim al mercat del fòrum a comprar les millors viandes i els vins més preuats de terra i mar enllà. Però la deessa Fortuna no li és propícia, i la situació es complicarà.

Tallers d’oficis i artesans romans
De 10'30h a 14h i de 16h a 18’30h 
Àgora de la ciutat grega d'Empúries
A càrrec del Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona

El grup de reconstrucció històrica de Badalona ens traslladarà a l’època romana per explicar-nos i fer-nos demostracions d’oficis i artesans romans relacionats amb la vida quotidiana a les ciutats de l’Imperi.

Ludi Puerorum
De les 11h a les 13h
Àgora de la ciutat grega d'Empúries
A càrrec del MAC-Empúries

Per descobrir l’univers lúdic romà, que abraça una gran varietat de jocs i activitats per a totes les edats i gustos. Grans i petits tindrem l'oportunitat de jugar amb alguns dels jocs dels antics habitants d'Empúries, i de fabricar-nos la nostra pròpia joguina. Qui vol jugar?

Visites teatralitzades romanes
A les 11h, 12h, 16:30h i 17:30h
A càrrec d’Empordà Caterva, serveis educatius del MAC-Empúries

Sortida de les visites: Punt de trobada davant de les muralles de la ciutat grega.

Iulia Domitia o Caius Aemilius, antics habitants de l’Emporiae romana del segle I dC, ens mostraran com era la seva ciutat, com es vivia, com eren les cases, carrers, places, mercats i temples. Una visita pensada per a tota la família per conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.

Taller de policromia
De 16h a 18h
Àgora de la ciutat grega d'Empúries
a càrrec del MAC-Empúries

La major part dels edificis i estàtues d’època clàssica s’han conservat completament blancs o amb el color de la pedra, però originalment estaven pintats i decorats amb multitud de colors. En aquest taller descobrirem com eren les estàtues gregues i romanes, i pintarem una figura que representa un bust d’un personatge romà.

Audiovisual del criptopòrtic de la Domus dels mosaics
D’11h a 13:40h i de 16h a 18:20h
Domus dels mosaics de la ciutat romana d’Empúries

Una audiovisual que es combina amb un 3D us permetrà descobrir com era l'estructura i les característiques d'una gran domus romana.

Campament i entrenament de la legio

Al llarg del matí

 

La Legió V Macedònica de Blanes, un grup de recreació històrica especialitzada en la vida militar romana, realitzarà diversos entrenaments i marxes per la ciutat grega i romana d’Empúries.

Podeu consultar la resta d'activitats que es programen a l'Escala durant el cap de setmana del Triumvirat en el següent enllaç

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC-Empúries
Hora 10:00:00
Durada Tot el dia
Preu Totes les activitats són gratuïtes
PROGRAMA TRIUMVIRAT 2018
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Programa del XXIII Triumvirat Mediterrani 2018 3,33 MB