Visiteu el MAC-Empúries!

Els espais arqueològics de la ciutat grega i romana estan oberts al públic. El conjunt de mosaics del jaciment, important per la seva diversitat tipològica i decorativa, es podrà contemplar també fins a finals d'octubre. 

El jaciment i el museu es poden visitar de manera individual, en grups familiars o organitzats, dins l’horari habitual per a la temporada d'estiu: de dilluns a diumenge de 10h a 18h

No cal reserva prèvia per la visita individual, podeu retirar les entrades a les taquilles del museu fins les 17,30h.

Com podem visitar el jaciment:

  • La visita es pot fer individualment o en grups de convivència fins a 10 persones sense reserva prèvia. Els grups de més de 10 persones, i els grups turistics organitzats han de ser com a molt de 20 persones per grup  i han de fer reserva prèvia al correu reservesempuries@gencat.cat
  • L'ús de mascareta és obligatori, tant pels adults com pels infants majors de 6 anys. 
  • Cal respectar sempre la distància física de 1,5 metres, i seguir les indicacions del personal del museu per evitar les concentracions de persones i respectar els aforaments permesos, que estaran restringitsen els espais interiors: centre de recepció, espais audiovisuals, museu, banys públics. 
  • La botiga del museu és oberta i es recomana el pagament amb targeta.

Com hem preparat l’espai:

  • Per tal de garantir que l’obertura del jaciment sigui segura i saludable el Departament de Cultura ha treballat en els plans de desconfinament sectorials dels museus i dels monuments, jaciments i equipaments patrimonials de Catalunya.
  • L'obertura al públic es realitza contemplant les mesures de prevenció, seguretat, higiene i desinfecció decretades per les autoritats competents, que es recullen en els corresponents protocols per garantir la seguretat dels visitants, els treballadors i els béns patrimonials. Amb aquesta finalitat, s’han instal·lat els elements de protecció, informació i senyalització necessaris i s’han adequat els diferents espais als requeriments a respectar, especialment el manteniment del distanciament interpersonal.
  • Els espais de vending son accessibles al públic. Estan ubicats al centre de recepció de visitants i a l'inici de la ciutat romana. 
  • La necessitat de reduir els aforaments pot comportar limitacions i temps d'espera en el moment d'accedir als espais tancats, com ara l'espai de recepció, el museu, els audiovisuals o els lavabos, en els dies de major afluència de visitants.

Activitats

  • Audioguies: Ja us podeu descarregar al vostre mòvil els audios de les audioguies en català, castellà, francès i anglès amb un sistema de codis QR que trobareu als panells de l'itinerari. Amb aquest sistema es poden descarregar les audioguies d'adults i les infantils. 
  • Visites guiades i altres activitats: Queden suspeses les activitats culturals en el període de vigència de les mesures que ha implantat el Govern contra la Covid-19. Consulteu l'agenda

Per a qualsevol dubte o pregunta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 972 77 02 08 o al correu macempuries.cultura@gencat.cat