JORNADA

Jornades Europees d'Arqueologia

15 de juny de 2019

.

Ja fa uns quants anys que França celebra amb gran èxit les Jornades Nacionals d'Arqueologia liderades per l’ INRAP (l’Institut Nacional de Recerca Arqueològica Preventiva) amb el suport del Ministeri de Cultura.
Enguany aquest esdeveniment de difusió arqueològica amplia horitzons amb la vocació de convertir-se en les Jornades Europees de l’Arqueologia, i el MAC-Empúries s’hi afegeix amb diverses activitats i una jornada de portes obertes.

Portes obertes
Dissabte 15 de juny
10h a 20h
Durant tot el dia, portes obertes al jaciment, al museu i al criptopòrtic de la domus dels mosaics( dins l’horari de 13h a 14h). Accés gratuït també a les audioguies del jaciment.

Taller d’arqueologia
Us proposem un taller familiar que ens convertirà en autèntics arqueòlegs. Tot excavant descobrirem peces i objectes d’època grega i romana que ens ajudaran a entendre la història dels antics habitants d’Empúries.

Data: dissabte 15 de juny
Hora: 11h
Durada: 1h aprox.
Edats recomanades: A partir de 5 anys
Idioma: català 
Preu: activitat gratuïta
Places limitades. Imprescindible reserva prèvia al telèfon 972 77 59 76 o al correu reservesempuries@gencat.cat

Empúries, work in progress!
Una visita guiada al jaciment d'Empúries de la mà d'un dels seus arqueòlegs per tal de conèixer els projectes de recerca arqueològica que s'hi estan desenvolupant. La visita ens portarà als espais de la ciutat grega i romana que han estat excavats els darrers anys, per tal de posar-nos al dia sobre els avenços en el coneixement del passat emporità, que gràcies a la recerca i les intervencions arqueològiques recents i encara en curs, fonamenten una reconstrucció constant del relat històric. Durant la visita visitarem els magatzems per tal de poder veure alguns dels objectes recuperats en les darreres campanyes arqueològiques.

Data: dissabte 15 de juny
Hora: 10,30h del matí
Preu: gratuït
Idioma: català
Places limitades, imprescindible reserva prèvia.
Més informació i reserves al correu macempuries.cultura@gencat.cat

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries
Hora 10:00:00
Durada -
Preu Gratuit