El MAC-Empúries ja està obert!

Us volem convidar a visitar de nou els espais arqueològics de la ciutat grega i romana, un passeig per la història gaudint de les vistes sobre el mar i la badia de Roses. El conjunt de mosaics del jaciment, important per la seva diversitat tipològica i decorativa, es podrà contemplar també durant tota la temporada d’estiu.

El jaciment i el museu es podran visitar de manera individual, en grups familiars o organitzats, dins l’horari habitual per a la temporada d'estiu: de dilluns a diumenge de 10h a 20h

No cal reserva prèvia per la visita individual, podeu retirar les entrades a les taquilles del museu fins les 19,30h.

Com podem visitar el jaciment:

 • La visita es pot fer individualment o en grups de convivència fins a 10 persones sense reserva prèvia. Els grups de més de 10 persones, i els grups turistics organitzats han de ser com a molt de 20 persones per grup  i han de fer reserva prèvia al correu reservesempuries@gencat.cat
 • L'ús de mascareta és obligatori, tant pels adults com pels infants majors de 6 anys. 
 • Cal respectar sempre la distància física de 1,5 metres, i seguir les indicacions del personal del museu per evitar les concentracions de persones i respectar els aforaments permesos, que estaran restringitsen els espais interiors: centre de recepció, espais audiovisuals, museu, banys públics. 
 • La botiga del museu és oberta i es recomana el pagament amb targeta.

Com hem preparat l’espai:

 • Per tal de garantir que l’obertura del jaciment sigui segura i saludable el Departament de Cultura ha treballat durant aquestes darreres setmanes en els plans de desconfinament sectorials dels museus i dels monuments, jaciments i equipaments patrimonials de Catalunya.
 • L'obertura al públic es realitzarà contemplant les mesures de prevenció, seguretat, higiene i desinfecció decretades per les autoritats competents, que es recullen en els corresponents protocols per garantir la seguretat dels visitants, els treballadors i els béns patrimonials. Amb aquesta finalitat, s’han instal·lat els elements de protecció, informació i senyalització necessaris i s’han adequat els diferents espais als requeriments a respectar, especialment el manteniment del distanciament interpersonal.
 • Els espais de vending, restaran de moment, tancats al públic visitant.
 • La necessitat de reduir els aforaments pot comportar limitacions i temps d'espera en el moment d'accedir als espais tancats, com ara l'espai de recepció, el museu, els audiovisuals o els lavabos, en els dies de major afluència de visitants.

Activitats

 • En aquests moments no es podran utilitzar aparells d'audioguies, tauletes o ulleres de realitat virtual.
 • Audioguies: Ja us podeu descarregar al vostre mòvil els audios de les audioguies en català, castellà, francès i anglès amb un sistema de codis QR que trobareu als panells de l'itinerari. Amb aquest sistema es poden descarregar les audioguies d'adults i les infantils. 
 • Visites guiades: ja tenim la programació d'activitats i visites de l'estiu  Consulteu l'agenda 

Per a qualsevol dubte o pregunta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 972 77 02 08 o al correu macempuries.cultura@gencat.cat