DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Dia internacional dels Museus 2020

Del 16 al 18 de maig

.

El Dia Internacional dels Museus, impulsat per l'ICOM (International Council of Museums) se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món. És un gran dia pels museus que planifiquen esdeveniments i activitats, es comprometen amb el públic i destaquen la importància del paper dels museus com a institucions que serveixen a la societat i al seu desenvolupament.

Malgrat les circumstàncies actuals  en cap cas s’ha volgut trencar amb aquesta tradició. Per aquesta raó, les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), a l’igual que la majoria de museus, lluny de fer un pas endarrere i replegar la seva activitat, han apostat per intentar  fer-se més visibles que mai, recordant a tothom que hi som i que continuarem sent-hi quan la normalitat torni a les nostres vides.

Així doncs us deixem diverses propostes perquè pugueu seguir gaudint del museu i del seu patrimoni:

  • Tour virtual guiat per Empúries

Per iniciativa del Servei de Museus et mostrem l’interior dels museus a través de visites molt especials. Posa’t còmode a casa teva  i gaudeix d'una visita guiada a Empúries, et garantim que voldràs viure’ls presencialment.

Podràs seguir la visita  en directe al canal Youtube de Patrimoni Gencat, el dissabte 16 de maig a les 11h del matí. 

  • Finestres obertes: El sacrifici d'Ifigènia

Els professionals dels museus s’han unit aquest DIM digital per explicar-te i mostrar-te algun aspecte destacat: les peces més rellevants i singulars, les reserves o magatzems on es guarden les peces que no s’exposen al públic, les noves adquisicions i les darreres restauracions que s’han dut a terme. Empúries us explica una de les peces més cèlebres "El mosaic d'Ifigènia"

Podeu veure'l al canal de Youtube de Patrimoni Gencat

  • Vídeo: Jaciments en 360 graus

El MAC va desenvolupar l'any 2019 diversos vídeos per visualitzar amb ulleres 360 graus alguns dels jaciments arqueològics catalans més representatius, entre ells Empúries. Ara podeu gaudir des de casa d'aquest material que  us permetrà experimentar la sensació de ser directament al jaciment. Us recomanem que ho visualitzeu amb la vostra tauleta o mòbil, i si teniu ulleres cardboard on insertar el mòbil, l'experiència serà totalment immersiva! 

Trobareu el vídeo  al canal de Youtube del MAC 

  • La Joia del Museu

Enguany sota el lema del DIM  “Museu per a la igualtat: diversitat i inclusió”, volem apropar-vos  com cada any una peça que advoca per aquest lema. Les col·leccions de les seus del MAC són un viu mirall de com la diversitat de les cultures han fet importants aportacions al nostre propi desenvolupament i de com l’acceptació de la diversitat ens pot portar cap a la igualtat. Des d'Empúries hem seleccionat una placa de marbre amb una inscripció bilingüe en grec i llatí,

Podeu descobrir aquesta peça dins les col.leccions d'Empúries 

  • Arqueoblog

Per últim, però no menys important el Museu d’Arqueologia de Catalunya  presentarà  en societat l'Arqueoblog, el mateix 18 de maig.  Una nova plataforma per informar de la diversitat d'activitats que desenvolupen el museu i totes les seves seus.  Des  del blog  es compartiran  històries i experiències singulars lligades al dia a dia dels jaciments i museus que el formen, les seves col·leccions i el seu personal. El MAC-Empúries inaugura el blog amb un article sobre el  projecte de recerca que s'està desenvolupant al port de la ciutat grega.

Podeu consultar l'article en el següent enllaç

Seguiu connectats amb Empúries a través de les xarxes d'Instagram i Facebook @macempuries des d'on us seguirem portant cultura, història i arqueologia a casa.

Bon Dia Internacional dels Museus!

DADES DE L'ACTIVITAT
On Des de casa
Hora 00:00:00
Durada Del 16 al 18 de maig
Preu Activitats gratuïtes